Торт «Бите скло»
мені подобається своїм ефектним виглядом. Якщо використовувати для нього готові
бісквітні коржі або печиво, то його можна віднести до категорії тортів без
випічки. Також цей десерт дуже легкий в приготуванні.
Варіацій цього
торта існує досить багато: різниться його форма, кількість шарів, начинка. Але
незмінними залишаються завжди дві складові: сметанно-желатинова основа і
шматочки різнокольорового желе, які при розрізанні торта нагадують скельця.
Для приготування торта на 8-10 персон потрібні наступні інгредієнти: готові бісквітні коржі - 2 шт, желатин - 1 упаковка (20 г), 3 упаковки різнокольорового желе, сметана - 500 г, цукор - 100 г и мандаринки – 3 шт. (за смаком).
Для приготування торта на 8-10 персон потрібні наступні інгредієнти: готові бісквітні коржі - 2 шт, желатин - 1 упаковка (20 г), 3 упаковки різнокольорового желе, сметана - 500 г, цукор - 100 г и мандаринки – 3 шт. (за смаком).
Згідно інструкції
на упаковці готуємо різнобарвне желе. Найкраще брати желе контрастних кольорів,
так торт буде виглядати яскравіше. Наприклад, жовте, червоне й зелене. Також
для цього торта я роблю желе, використовуючи лише половину рекомендованої на
упаковці норми води. Наприклад, якщо вказано 0,5 літра, я розводжу порошок лише
в 0,25 літра. Таким чином, желе виходить більш щільним, і з ним набагато
простіше працювати.
Желатин заливаємо
0,5 склянки холодної води і даємо йому набрякнути 30-40 хвилин. На повільному
вогні, при постійному помішуванні, нагріваємо цей розчин, поки весь желатин не
розчиниться. Сметану кімнатної температури збиваємо з цукром. Вводимо в неї
також розчин желатину і гарненько перемішуємо. Миски з готовим кольоровим желе на 10-15 секунд
опускаємо в ємність з гарячою водою і перекидаємо на тарілку. Нарізаємо
великими шматочками. Далі, ріжемо один бісквітний корж великими шматками. Вводимо
шматочки желе, бісквіта і мандарини без шкурки в сметанно-желатинову основу.
Акуратно перемішуємо. Викладаємо цю масу в миску, в якій буде застигати торт. Зверху на масу кладемо корж і злегка його
придавлюємо. Це згодом буде основа торта. Торт відправляємо в холодильник на
8-10 годин. Миску з застиглим
тортом опускаємо в ємність з гарячою водою на 20-30 секунд і перевертаємо на
блюдо, в якому будемо його подавати. Ось такий торт у формі півсфери повинен
вийти. Хоча форма може бути будь-яка, на ваш смак.
Немає коментарів:
Дописати коментар